divendres, 14 de setembre del 2012

Brownie de dues xocolates amb melmelada nectarina

Sembla que per les mares que treballem, quan els fills comencen de nou el curs, tornem a respirar. Encara que els començaments sempre són difícils, i sovint esgotadors. Aquesta setmana passada, no hem parat, quan el divendres a la tarda, després de recollir els fills a l'escola i havent treballat tot el dia, encara no vèiem el final del dia, hauríem necessitat una mica d'energia extra. Ens agraden els reptes, i aquest no parar que fa que et sentis viu, però que et mata, i com que de feina "no en tenim"  hem continuat la jornada. Fa una colla de dies que tenim ganes de participar a la recepta del 15 del bloc Els Fogons de la Bordeta, aquest mes ens proposaven per fer la recepta la xocolata. Aquest divendres amb poca energia i ens hi hem posat. Hem fet un brownie de dues xocolates a companyat amb melmelada de nectarina. És una recepta per fer-la amb els més petits de la casa, si no es tenen massa manies de com quedarà la cuina, i el resultat és sempre bo.





















Hem necessitat: 200 gr de sucre, 60 gr de xocolata negre i 60 gr de xocolata blanca, 2 ous, 90 gr de mantega i  90 gr de farina, xocolat en pols i melmelada de nectarina.
Hem desfet les xocolates i la mantega al micro-ones, a baixa temperatura i remanant de tant en tant. Quan estan desfetes i afegim els ous batuts amb el sucre, i després la farina. Ho barregem bé, untem un motlle, hem fet servir un de silicona, i hi posem la barreja.  Haurem pre-escalfat el forn a 180 ºC. El tindrem uns 40 minuts depenent del motlle, sabrem que estarà cuit si al punxar al centre l'escuradents surt net. Esperarem que es refredi, el desmotllarem, el tallem per la meitat i li escampem melmelada de nectarina. Abans de menjar-lo li posarem la xocolata en pols. Muntarem el plat amb un tallet de pastís i  una mica de melmelada de nectarina.



15 comentaris:

  1. Què bo!!! Mermelada de nectarina! No n'havia vist mai, molt original! I m'encanta l'acompanyament en la presentació del plat amb la mermelada a manera de salseta...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest any hem tornat a fer melmelada de nectarina, i ens ha tornat a sorpendre, el color és preciós, i gust, la textura. Es nota que m'agrada?

      Elimina
  2. Ostres que bó!!!!!
    La xocolata em pirra.
    Guardeume un trosset porfi..... jejejeje
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. La recepta del brownie, com a pastís és de les més fàcils i ràpides. És ideal per a tothom que no té gaire temps, però vol fer alguna cosa.

      Elimina
  3. mmmm... que bo i golòs que es veu el brownie...i amb melmelada de nectarina!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Convinen a la prefecció, però per qui no li agradi tant dolç, amb la melmelada de mandarina també queda espectacular!!

      Elimina
  4. Això deu estar diví, amb la melmelada de nectarina que té aquell punt amargant...Qui l'agafés ara mateix!

    ResponElimina
    Respostes
    1. diví, diví, fantàstic...i no baixes mai més dels núvols!

      Elimina
  5. Melmelada de nectarina? Quina delícia! Un farcit genial per aquest super brownie!
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. gràcies per proposar, sempre que poguem, intentarem participar!! ah, felicitats!!

      Elimina
  6. Molt bona la combinació amb la melmeada de nectarina! Això s'ha de tastar!
    M'ha agradat molt tot el que he vist! ;))

    ResponElimina