dijous, 27 de setembre del 2012

La nostra proposta de setembre: Coca de Figues

Sembla que si, aquest cop sembla que ja ha començat la tardor! Un dels plaers és despertar-se pel matí i sentir la fresca, o tenir ganes de continuar al llit. És un temps entre mig, entre mig de dues estacions, s'acaba la calor i comença el fred, però que encara no és, és entre mig. Temps de sortir al camp i veure com canvien els colors i molt aviat, si plou, podrem anar a buscar bolets, passió familiar, del més petit al més gran, passejarem pels boscos buscant la preuada presa. Però encara no, i això que ho somniem tot l'any! I de moment ens hem de distreure amb les sortides a collir figues, mores o raïm. 
Aquest mes us proposem fer una recepta amb melmelada de figues, i aquí teniu la nostra:

Coca de Figues

Primera proposta de presentació




















Necessitarem pasta brisa (si no en teniu ganes o temps, la podeu comprar, n'hi ha que surten molt bé), melmelada de figues i figues coll de dama negres.

Per fer-la necessitem quadrats de pasta brisa de 10 a 12 cm per costat, els pintem amb la melmelada de figues, hi col·loquem les figues tallades, a fines làmines o a quarts, i les posem a sobre de la melmelada. Ho enformem a 210ºC, escalfat previament, durant 20 minuts o fins que la massa estigui cuita.

Aquesta recepta admet tot tipus de variants, la massa, la melmelada, la fruita, etc. 


Segona proposta de presentació

















És una recepta molt fàcil, per fer en família, per joves i grans, de grans cuiners o persones que no saben ni fer-se una truita. Sempre queda bé!!

10 comentaris:

  1. Ja teniur vi dolç per a acompanyar-la? La portaré!
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. ja saps quines preferències tenim, tot i que jo ho acompanyaria amb cava fresquet!

      Elimina
  2. No he arribat a temps al repte, però a veure si el mes uqe ve, proposeu un tema xulu (que segur) i hi arribo. Aquesta coca te un colors preciosos, la força de l'estiu que ja ha marxat i la del hivern que arriba amb colors més reposats però igualment bells.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tranquila, el mes que ve t'esperem!! Els colors de les figues donen molt de si

      Elimina
  3. Entra pels ulls, quins colors més meravellosos...

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una mica més i no arribo a tastar-la, a casa va volar!!

      Elimina
  4. Respostes
    1. El què m'agrada més d'aquesta coca és les seves múltiples variacions, la de figues és increible, però l'he fet de tot!

      Elimina
  5. Les figues són un plaer d'aquells que sempre esperem amb delit i aquesta és una opció molt llaminera.

    ResponElimina
    Respostes
    1. ara que arriba la tardor esperarem amb negit el pas de l'hivern per quan tornin les cireres, l'altre fruita que m'apassiona!!

      Elimina