dijous, 28 de març de 2013

Bombó de xocolata negra amb melmelada de llima

Quina proposta més …… des de Memòries d’unacuinera aquest mes ens proposen fer uns bombons. Ui!! Uf!! Ahh!! No som professionals de la xocolata, però ens agraden els reptes. La xocolata ens agrada, de tot tipus, sola o acompanyada… la nostra idea és posar-hi melmelada. La pista ja la teniu en el títol, hem fet servir la nova melmelada de llima. Feia molt temps que en volíem fer aquesta melmelada, però no en trobàvem a un preu raonable. Aquest cop n’hem pogut fer, i ha valgut molt la pena. Quina diferencia hi ha entre la melmelada de llimona i la de llima? La llimona és àcida i aspre, fins i tot amarga, la llima  és menys àcida i més afruitada.
Però anem per parts, encara que ha sigut un repte, i una presentació de la melmelada, també vol ser un petit homenatge. Ara us explico, aquest diumenge a la tarda a Tarragona, dins el Festival de Dixieland, van actuar en Vicens Martin, la Gemma Abrié i la Dream Big Band, amb Els Fruits Saborosos. Si, si, amb la relació que tenim amb el llibre i el nom, no ens ho podíem perdre. En Vicens Martin ha musicat alguns poemes de Els Fruits Saborosos de Josep Carner, n’ha fet la seva interpretació, amb la música. L’actuació va ser estimulant , com una glopada d’aire fresc. A l’auditori de l’antiga Caixa Tarragona retronaven les parets i en Vicens i companyia ens feien aflorar les emocions. El concert va durar més d’una hora i mitja, la Victòria, la meva filla petita, que té 7 anys i és un coet volador, va estar escoltant tota l’estona, entusiasmada! escoltar tota la potència dels instruments de vent és un plaer. Vicens, moltes felicitats per l’obra, i moltes felicitats als músics, Gemma, tens una veu meravellosa.
Si hagués d’acompanyar la recepta amb alguna cançó, aquest cop triaria Aglae i les taronges,Anem per la recepta, que és un pèl llarga:

Necessitem

Pel bombó:
·         Xocolata negra, en gotes, aquest cop hem fet servir xocolata del 64,5% de cacao, de la casa ChocoVic.
·         Melmelada de llima
·         Motlle de silicona en forma de mitja esfera

Per la crema de llimona:
·         2 pells de llimones ratllades
·         Suc de 4 llimones
·         200g de sucre
·         100g mantega
·         3 ous

Posem a desfer la xocolata, la quantitat depèn de la quantitat de bombons que es vulguin fer, en un bol al bany maria, quan s’hagi desfet remenar-la per temperar-la, omplir els motlles, deixant espai al mig, per posar-hi una mica de melmelada de llima, tapem la melmelada amb una mica més de xocolata, ho anivellem moment lleugerament el motlle. Deixem refredar a la nevera, que la xocolata es torni a ser sòlida.
Fem la crema de llimona mentre el bombó estigui a la nevera, posem en un bol al bany maria la pell ratllada, la mantega i el sucre, quant tot estigui ben remenat i desfet, hi posem el suc, i anem remenant. Batem els ous i ens anem afegint de mica en mica, i sense deixar de remenar a la barreja. Veure, que de mica en mica va agafant consistència de crema. És el moment de treure-la del foc. La deixem refredar.
Per muntar el plat, a la base una cullerada de crema de llimona, al damunt el bombó i decorar amb dues fulles de menta.
La combinació és molt refrescant, a part de calòrica!!