diumenge, 17 de març de 2013

Creps amb melmelada

Els diumenges que plou i que tenim una mica més de temps per a esmorzar, intentem fer algun menjar on tota la família s'hagi d'implicar. Aquest matí, hem fet creps, són fàcils de fer i bastant ràpides. Us deixem la recepta per si us animeu a fer. El farciment, a gust, nosaltres les fem servir tant per dolç com salat.



Creps:

necessitem:

  • 250 g de farina
  • 1/2 l de llet
  • 3 ous batuts
  • un pessic de sal
  • mantega


Barregem la farina amb la llet, i després hi anirem afegint els ous batuts i el pessic de sal. En una paella, que sapiguem amb certesa que no s'enganxa res, la posem a escalfar amb una mica de mantega, i hi posem un cullerot de la barreja ho repartim bé per tota la superfície de la paella, i ho deixem coure, quan està quallada la massa, la girem amb cura. Ho deixem poca estona més, just  per enrossir, i ho treiem. Ho haurem d'anar repetint fins que s'acabi la barreja.

Nosaltres els fem tots i després ens els mengem. Avui hem fet servir melmelada de cirera i de pruna, pels dolços. Pels salats, salmó fumat i una mica de pernil dolç. La Victòria, què és bastant especial quan es tracta de menjar, només n'ha menjat amb xocolata. Tots li hem dit que no sabia el què es perdia, amb la melmelada ha quedat molt bones. Les hem acompanyat amb una mica de vi dolç del celler Mas Vicenç. Una combinació perfecte.




Aquest diumenge de primavera, una mica gris, hem vist els primers lliris blancs oberts! ara només falten les orenetes!