dimarts, 28 de gener de 2014

Patata farcida amb melmelada de calçots

Aquest diumenge passat a Valls es va celebrar la Festa de la Calçotada, on es dóna el tret de sortida a la temporada dels calçots. 

Hi vàrem participar amb l'Associació de Fet a l'Alt Camp a la plaça del Pati. L'afluència de gent amb ganes d'enbrutar-se amb els primers calçots va ser una riuada constant. Des de fa tres anys que participem en el concurs de salsa de romesco casolà, aquest any ens han donat el tercer premi.Per nosaltres significa molt, ja que la que vàrem presentar al concurs és la que comercialitzem fresca. Molts cops ens han preguntat la recepta de la salsa, només us direm que per fer una bona salsa són necessaris uns bons ingredients, de primera qualitat. 

Aquest any, com a novetat, teníem la melmelada de calçots, feta a partir de calçots cuits amb redoltes, amb flames, això vol dir que quan obrim un pot de melmelada el primer què sentim és l'olor de fum. Sorprèn per la intensitat i consentració, és un bon descobriment!

I aquí us deixem un recepta de patata farcida, ja que aquest mes a Memòries d'una cuinera ens proposaven de fer-ne alguna.


Necessitem per a quatre persones:


  • 4 patates mitjanes
  • 200 g de fredolics cuits
  • 8 trossets de llonganissa de 4 cm
  • 8 culleradetes de melmelada de calçots
  • sal amb herbes
  • salsa de romesco que és opcionalBullirem les patates amb pell. Quan siguin cuites les partim i les reservem.
Courem els trossets de llonganissa a la planxa.
Buidem la patata, hi posem els fredolics, al damunt un tall de llonganissa i a sobre hi posarem una cullerada de melmelada de calçots i un polsim de sal amb herbes. Ho podem acompanyar amb una mica de romesco.
És una recepta molt fàcil de fer i de menjar!!!