dimarts, 4 de març de 2014

Risotto de calçots

Són temps de calçots  i a l'Alt Camp els caps de setmana fan olor de fum i color de flors d'ametller. La primavera sembla que vulgui arribar, les abelles feinegen i comença a florir tot el camp. Segur que alguna glaçada tardana encara pot arribar, però de moment sembla que tot vulgui despertar.
Aquesta primavera la recordarem, tenim moltes novetats i comencem tancant portes/ temes. Acabem d'acabar d'escriure un llibre de receptes..... Ens han donat la medalla de bronze als Dalemain Marmelade Awards, ja us explicarem com ha anat. Ahir ens van fer una entrevista a Ràdio Tordera, a veure si us agrada.....

Quan s'acaba el cap de setmana i us sobren calçots, sabeu què fer-ne? nosaltres en fem melmelada, i com ens la podem menjar aquesta? doncs, en podem fer una truita, una coca, o un risotto. Aquí en teniu una recepta.






Necessitem per a 4 persones:

  • 320g d'Arròs carnaroli
  • 700ml brou vegetal
  • 1 ceba
  • 1/2 got de vi blanc
  • 30 calçots cuits pelats i tallats
  • 50g melmelada de calçots
  • 50g formatge parmesà ratllat







En una cassola hi posem la ceba picada molt fina i un rajolí d'oli, i la courem fins que quedi transparent. 
A part escalfem el brou vegetal.






Hi afegim l'arròs, els calçots tallats, la melmelada i el vi. Fem dues voltes que es pugui evaporar el vi i afegir el brou. Quan hagi passat uns 15 minuts tanquem el foc i hi afegim el formatge, remenem  que quedi tot integrat, ha de quedar cremós.

Ja ens el podem menjar!!