dijous, 9 d’octubre del 2014

Estofat de cap de llom amb melmelada de raïm

Aquí tenim una versió de l'estofat de cap de llom, la setmana passada el vàrem fer amb melmelada de préssec, i aquesta amb la de raïm.

Fem un petit parèntesis: fins ara no havíem fet mai melmelada de raïm i aquest cop, després de tornar a la normalitat del setembre, al final,  hi hem pensat i l'hem feta. Per nosaltres és un petit homenatge a la comarca que vivim. La comarca de l'Alt Camp és una comarca agrícola, encara. El paisatge de vinya i d'oliveres la fa d'un verd pentinat, i més aquest any havent plogut com ha plogut. Aviat del verd passarem als colors de la tardor, però aquests dies sembla com si l'estiu s'hagi allargassat, i en podem gaudir uns moments més.


Us expliquem una mica la melmelada: l'hem feta amb raïm blanc de la varietat parellada, en teoria un raïm menys dolç de gra petit i molt aromàtic. Ens ha quedat d'un color daurat molt semblant a la mel. N'hem fet una edició limitada i molt aviat la començarem a vendre.


Aquí teniu la recepta:

Estofat de cap de llom amb melmelada de raïm







la recepta és exactament igual que la de feta amb préssec, canviant el préssec pel raïm i la seva melmelada. Us deixem l'enllaç de l'estofat de cap de llom amb melmelada de préssec







Necessitem:

  • 1kg de cap de llom
  • oli
  • sal i pebre
  • 1 ceba gran tallada
  • 2 gots de vi blanc sec
  • 200g de melmelada de raïm
  • 400g de grans de raïm ( hem posat de la varietat parellada, el mateix que hem fet servir per a la melmelada)







El procediment serà igual que el de l'estofat amb melmelada de préssec.







1 comentari:

  1. Sabeu que mai hem tastat melmelada de raïm?! Quina cosa més bona, amb aquest color la salseta dona ganes d'anar a agafar pà a la cuina :o)
    Una abraçada i molt bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina