dijous, 30 d’octubre de 2014

Panellets amb melmelada de gerds

Quan arriba aquest temps, sempre intento trobar una estona per fer panellets, i fer-los amb família és molt divertit. L'any passat i aquest he fet la recepta de l'Anna, una amiga de la família, que fins i tot, l'any passat ens va venir a ajudar. Dubtava si fer-ne o no, i l'Anna em va dir: -Va, que si els fem entre totes dues ja veuràs que no fa tanta mandra. I dit i fet. Les tres, l'Anna, la meva filla petita i jo, a fer panellets, s'ha de dir que vàrem riure molt, i que no es va fer gens pesat. Aquest any els hem tornat a fer com els fa ella, queden molt bons. 

Hem fet una variant de panellets amb melmelada, que volíem participar amb les Memòries d'una cuinera, però no hem arribat a temps. No trobava les fotos!!

Panellets amb melmelada de gerds






  • 1kg d'ametlla molta
  • 750g de sucre
  • 200g de moniato
  • pell de llimona ratllada
  • melmelada de gerds
  • sucre llustre

Barregem tots els ingredients en un bol gran, i fins que ens quedi una massa que es desenganxa de les mans. Val la pena deixar-la reposar.





N'hem fet de tots tipus i de més clàssics.






Només us explicarem com es fan els de melmelada de gerd.
Agafem un tros de massa i en fem un xurro, l'aplanem i en fem un solc a l'interior hi posem la melmelada de gerds.

Escalfem el forn a 200 graus. I els enfornem a 12 minuts.






Quan s'hagin refredat els tallem.